Over ons

Op 1 september 1933 wordt bij (beej Nöl van Sjnieder Thei) Driessen aan de Kerkhoflaan Beugelclub de Kuiters opgericht.

Onbekend is waarom de naam De Kuiters wordt gekozen als verenigingsnaam. Kuiten is in Tegelen wel hetzelfde als plezier maken of stoeien en dat staat heden ten dage bij De Kuiters nog hoog in het vaandel.

De eerste competitie 1935-1936 is voor De Kuiters meteen succesvol. Op 6 februari wordt het eerste kampioenschap binnengehaald. Door de jaren heen zijn De Kuiters wisselend succesvol met verschillende kampioenschappen en bekertriomfen.

Midden jaren 90 zijn De Kuiters afgezakt naar de derde klasse. Mede door een succesvolle jeugdlichting speelt het eerste team van De Kuiters vanaf het seizoen 1997-1998 weer in de hoogste klasse de ereklasse. In 2001 wordt na een spannende barragewedstrijd tegen Baarlo het jongste Kuitersteam ooit (met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar) kampioen in de hoogste klasse.

In dat jaar moet de Beugelclub ook op zoek naar een nieuwe locatie omdat op de Kerkhoflaan gespeeld wordt op een baan met een tapijten ondergrond. Dit wordt door de Nederlandse Beugelbond niet meer toegestaan. Uiteindelijk wordt op de Sint Vincentiusstraat een nieuwe locatie gevonden. Hier wordt een oude overdekte fietsenstalling verbouwd tot een volwaardige beugelaccommodatie. Deze wordt op 1 september 2003 officieel in gebruik genomen.

Op deze nieuwe locatie beleven De Kuiters een van hun succesvolste periodes van hun bestaan. Het eerste team behaalt diverse kampioenschappen in de ereklasse. Maar ook de lagere teams weten in hun klasse verschillende kampioenschappen en bekerwinsten te behalen.

Op dit moment zijn er 64 leden lid van de club en zijn er in de senioren competitie 4 teams actief en in de middagcompetitie 2 teams.